ProjektekFelnőttképzési jó gyakorlatok nyomában a KultúrÁsz Egyesület

Felnőttoktatási munkatársak mobilitása, Erasmus+

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület „Felnőttképzési jó gyakorlatok nyomában a KultúrÁsz Egyesület” címmel pályázatot nyert az Európai Unió Erasmus+ programjának Felnőttoktatási munkatársak mobilitása pályázattípusán, melynek célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása a tanítás, képzés és ifjúsági munka minőségének fejlesztése és megoldása érdekében.  

A projekt megvalósítási időszaka 2015. június 1-jén kezdődött és 2017. május 31-ig tart. Ez idő alatt Egyesületünk munkatársai három szakmai tanulmányúton vesznek részt (Románia, Franciaország, Skócia), melyek célja, hogy megismerjék más országok oktatásának és felnőttképzésének főbb jellemzőit, a fogadóintézmények felnőttképzési tevékenységét és adaptálható jó gyakorlatait. A szakmai tanulmányutak kiemelt célja, hogy a meglátogatott országokban az elektronikus felnőttképzési szolgáltatások rendszerét és az online tananyag kidolgozás lehetőségeit, módszereit megismerjük, és tapasztalatcsere valósuljon meg ezen a területen. A szakmai tanulmányutak továbbá kiterjednek az országok kulturális (építészet, hagyományok, környezeti értékek, életminőség) megismerésére is, ezzel járulva hozzá a kulturális sokszínűség megismeréséhez és megéléséhez.

Projektünk eredményeként bővül a nemzetközi együttműködőink köre, a tapasztalatcsere által továbbfejlődik felnőttképzési szakmai munkák minősége, eredményessége. Felnőttoktatóink elkötelezettsége, szakmai ambíciója és motivációja megerősödik.

A tanulmányutakon szerzett tapasztalatokat és eredményeket széles célcsoport körében (oktatóink, oktatási szakemberek, felnőtt tanulóink, hazai partnereink, szakmai szervezetek) terjesztjük a szakmai beszámolók által. A projekt eredménykommunikációját műhelybeszélgetések, honlapok, publikációk, oktatási konferenciák, nyomtatott kiadványok keretében biztosítjuk.

A projekt összefoglalója magyar és angol nyelven elérhető itt.

A külföldi szakmai tanulmányutak beszámolója és tapasztalatai: 

1. Romániai szakmai tanulmányút beszámolója elérhető itt

2. Franciaország szakmai tanulmányút beszámolója elérhető itt.

3. Skócia szakmai tanulmányút beszámolója elérhető itt.

4. Ausztria szakmai tanulmányút beszámolója elérhető itt.

5. Anglia szakmai tanulmányút beszámolója elérhető itt.

6. Hollandia szakmai tanulmányút beszámolója elérhető itt.KultúrÁsz Közhasznú Egyesület - 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
info@kulturasz.hu
Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000091/2014