GALÉRIA


Jelenléti oktatásban folytatódik tovább OKJ képzésünk Sárospatakon!

A koronavírus-járvány okozta egészségügyi veszélyhelyzet korlátozásainak oldása után újra jelenléti oktatási formában folytatódik tovább a Közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzésünk Sárospatakon. Oktatóink és résztvevőink is várták már, hogy személyesen találkozhassanak egymással.

Képek száma: 4
[További képek]
Lezárult a KultúrÁsz egészségmegőrző projektjének utolsó fenntartási éve

Egyetemes egészség TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1179

Képek száma: 8
[További képek]
Non-formális tanulási alkalmak az Egyetemes nevelés projekt fenntartásának 5. évében

Újabb non-formális tanulási alkalmak valósultak meg a KultúrÁsz „Egyetemes nevelés” elnevezésű projektjének 5. fenntartási évében (2018.11.27. – 2019.11.26.). Hajdúszoboszlón az Aranykapu Óvodában „Csicsergők” zenei szakkörön, a Manókert Óvodában pedig „Ügyes kezek” kézműves szakkörön vettek részt az óvodások. A csökmői Hidas Frigyes Művészeti Iskolában pedig 5 alkalmas drámajáték szakkörön próbálhatták ki magukat a kisiskolás fiúk és lányok. Összesen 20 fő vett részt ezeken a heti/havi szakkörökön.

Képek száma: 24
[További képek]
Újabb versenyek a hajdúszoboszlói óvodákban

A KultúrÁsz Egyesület TÁMOP-3.2.13/12/1-2012-0334. számú „Egyetemes nevelés” elnevezésű projektjének 5. fenntartási évében (2018.11.27. – 2019.11.26.) két verseny valósult meg a hajdúszoboszlói Egyesített Óvodai Intézményben. A Mesevár Óvodába járó gyerekek kétfordulós versmondó versenyen vettek részt, ahol a legkedvesebb karácsonyi versüket kellett elszavalniuk. A verseny a témájához igazodva az adventi időszakban valósult meg. A Lurkó Óvoda óvodásai pedig rajzversenyen mérethették meg magukat. Utóbbi szintén két fordulóval zajlott. A két versenyen összesen 62 óvodás vett részt, akik közül a legügyesebbek oklevelet is kaptak.

Képek száma: 9
[További képek]
Témanapok a BSZC Közgazdasági Szakgimnáziumában

A TÁMOP-3.2.13/12/1-2012-0334. számú „Egyetemes nevelés” projekt 5. fenntartási évében újabb témanapokat szerveztünk a hajdúszoboszlói szakgimnázium számára. A téma ezúttal is az életvezetés és a pályaorientáció volt. A három nap során összesen 39 tanuló vett részt az önismereti, konfliktuskezelési és pályaválasztási tréningeken.

Képek száma: 7
[További képek]
Kultúra, mint érték - zárókonferencia

Transznacionális együttműködések a KultúrÁsz Egyesületben

Képek száma: 35
[További képek]
Campus kitelepülés 2019

Digitális bennszülöttek, bevándorlók és alfák a Campuson Sikeres volt a Média- és internetbiztonság tematikájú sátrunk a Campuson. A rögtönzött statisztikánk szerint minden generációt elértünk, különösen a Y, Z és Alfa generáció tagjai képviseltették magukat nagy számban.

Képek száma: 43
[További képek]
A vállalkozások és turisták paradicsomában jártunk

A fenntarthatóság a közösségekben tanfolyam mikepercsi csoportjával Komlóskán kirándultunk. 2014-ben a falumegújítás európai díjazottjaként egy hagyományaiban élő önfenntartó ökofalut ismertünk meg, ahol kisüzemekben készülnek a kiváló minőségű helyi termékek: sajt, szörp, gyògynövény tea stb.

Képek száma: 7
[További képek]
Borkurzus Berettyóújfaluban

A Debreceni BorOskolánk elindította 12 alkalmas borkultúra tanfolyamát. Az első napon a borkóstolás szabályait sajátították el a résztvevők, a következő alkalommal a hazai borvidékekkel ismerkednek a borkedvelők.

Képek száma: 10
[További képek]
Civil közösségépítés Egerben

2019. június 11-én sikeresen zárult újabb Civil közösségépítés c. képzésünk Egerben, melyet a Nullpont Kulturális Egyesülettel közösen valósítottunk meg Egyetemes közösségek c. projektünk keretén belül. A képzésnek ezúttal Eger adott otthont.

Képek száma: 11
[További képek]
Kulturális örökség tábor

Egerszalók környéki kulturális és természeti értèkekkel ismerkedtek a hajdúszoboszlói idős közösség tagjai.

Képek száma: 9
[További képek]
Műhelymunka - Aba-Novák, Szolnok

2019. március 7-én és 8-án Egyesületünk munkatársai műhelymunkán vettek részt az Egyetemes kultúra c. projekt keretein belül. A kétnapos műhelymunkának ezúttal az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott helyet Szolnokon, melyen magyarországi szakembereken túl a felvidéki, erdélyi és kárpátaljai partnerek is képviseltették magukat. A műhelymunka során egyeztetésre kerültek a projektet érintő kérdések, valamint az előttünk álló időszak feladatai is.

Képek száma: 10
[További képek]
Képek száma: 0
[További képek]
Megoldásközpontú coaching képzés

Egy projekt keretében munkatársainknak, a budapesti Váltó-Sáv Alapítvány munkatársaival egyetemben lehetősége nyílt megismerkedi a Coach technikával, ami modern és hatékony szemléletet alkalmazva segíti az emberekkel folytatott segítő tevékenységeket az élet bármely területén (magánélet, szakmai élet, egészség stb.).

Képek száma: 16
[További képek]
Egyetemes nevelés projekt fenntartás 4. éve képekben

2018.11.26-án zárult a KultúrÁsz Egyesület TÁMOP-3.2.13/12/1-2012-0334. projekt fenntartási időszakának 4. éve.

Képek száma: 12
[További képek]
A KultúrÁsz Egyesület munkatársai Hollandiában

A KultúrÁsz Egyesület munkatársai Hollandiába látogattak 2018. szeptember 25-29. között a Felnőtt tanulási fesztivál Európában c. Erasmus+ mobilitási projekt keretei között. A szakmai tanulmányút során a fogadó intézményünk jóvoltából lehetőségünk volt megismerni a hollandiai tanulási fesztivál szakmai hátterét, meglátogattunk néhány fesztiválprogramot, valamint betekintést nyerhettünk a holland kultúrába is.

Képek száma: 20
[További képek]
EECERA 2018 - Kora gyermekkor kutatók konferenciája

1000 résztvevő, 56 ország, 16 főszervező, 16 önkéntes.

Képek száma: 35
[További képek]
Egerszalóki tábor 2018

Egyesületünk egerszalóki tábort szervezett a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon lakóinak, melynek témája a média és internetbiztonság volt.

Képek száma: 21
[További képek]
Felnőtt Tanulási Fesztivál Európában

KultúrÁsz Egyesület munkatársai 2018. június 16-19. között a Ausztriába és Szlovéniába látogatott a „Felnőtt Tanulási Fesztivál Európában” c. Erasmus+ projekt keretei között.

Képek száma: 20
[További képek]
Egyetemes egészség harmadik fenntartási évKépek száma: 12
[További képek]
Szakmai látogatás

A Debreceni Egyetem Közösségszervezés alapszakos hallgatói voltak a vendégeink, akik megismerhették a KultúrÁsz Egyesületnél folyó szakmai munkát.

Képek száma: 8
[További képek]
Aktív Időskor Egyeteme - Sárospatak

Folytatódik az Aktív Időskor Egyeteme 2018-ban is! Az idei első előadás képei Sárospatakon.

Képek száma: 14
[További képek]
Egyetemes nevelés projekt fenntartás 3. éve képekben

2017.11.26-án zárult a KultúrÁsz Egyesület TÁMOP-3.2.13/12/1-2012-0334. projekt fenntartási időszakának 3. éve.

Képek száma: 28
[További képek]
Média a hétköznapokban

A fiatal felnőtteket, a leendő értelmiségit egyetemi keretek között szólítja meg az esemény, amelynek célja a fiatalok tudatos médiahasználatra való nevelés és képessé tétel.

Képek száma: 9
[További képek]
Családi biztonság

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület médiamanipuláció és internetbiztonság témája köré épülő bűnmegelőzési projektjének fotói. (Támogató: Belügyminisztérium BM-17-0057.)

Képek száma: 56
[További képek]
Fiatalok a gyerekekért

Egyetemista fiatalok önkéntes munka keretében diákok számára készségfejlesztő tréningeket, kiscsoportos foglalkozásokat szerveznek. Az esemény az Egyetemes közösségek EFOP-1.3.5-16-2016-00014 projektben valósult meg.

Képek száma: 19
[További képek]
A bor közösségépítő szerepe

A borok ismerete és fogyasztása része a magyar és egyetemes kultúrának is. A hazai borokultúra terjesztését felvállaló programsorozatunk, nem csak a bor készítéséről vagy fajtáinak megismertetéséről szól, hanem valamely művészeti ággal vagy érdeklődésre számot tartó témával köti össze a borok kóstolását és megismerését. Az esemény az Egyetemes közösségek EFOP-1.3.5-16-2016-00014 projektben valósult meg.

Képek száma: 35
[További képek]
Aktív Időskor Egyeteme

Ismeretterjesztő interaktív előadássorozat a nyugdíjas korosztály számára, különféle témákba egyetemi oktatók és gyakorló szakemberek bevonásával. Az esemény az Egyetemes közösségek EFOP-1.3.5-16-2016-00014. projekt keretében valósult meg.

Képek száma: 23
[További képek]
Tanulási fesztivál

A tanulás hatalmát és örömét népszerűsítő rendezvénysorozat 5 napon keresztül zajlott Egyesületünk szervezésében. Az esemény az Egyetemes közösségek EFOP-1.3.5-16-2016-00014. projekt keretében valósult meg.

Képek száma: 58
[További képek]
Közművelődési szakember I. OKJ képzés - Záróvizsga 2017

A közművelődési szakember I. OKJ-s képzés résztvevői sikeres záróvizsgát

Képek száma: 25
[További képek]
Szakmai tanulmányút Szlovákiában

2017. Július 31. és Augusztus 03-a között a KultúrÁsz munkatársai Szlovákiába látogattak a „Never too late to learn” c. Erasmus+ projekt keretei között. A Pozsonyi fogadóintézetünk a DTI Egyetem mellett (http://www.dti.sk/en/) ellátogatunk a a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetséghez is (CSEMADOK - http://csemadok.sk/) A szakmai programok után megismerkedtünk Szlovákia kulturális örökségeivel.

Képek száma: 12
[További képek]
Közművelődési szakember I. - VI. Modulzáró vizsga

2018. augusztus 10-én sikeresen vizsgáztak a Közművelődési szakember I. képzés résztvevői a képzés VI. moduljából. Ezzel mindannyian eleget tettek a képzési követelményeknek, mindannyian záróvizsgára bocsáthatóak.

Képek száma: 5
[További képek]
Önkéntes tábor Egerszalókon

A hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakgimnázium diákjai vettek részt az 5 napos táborban. A tábor célja volt, hogy ösztönözze a középiskolás korosztály önkéntes tevékenységekben való részvételét.

Képek száma: 30
[További képek]
Hevesen is elindult a Borkurzus

A Csillagbojtár Nonprofit Kft. munkatársai és tagjai az első alkalommal a borkóstolás szabályaival, a borkészítés folyamatával és hazánk borvidékeivel ismerkedhettek meg. Legközelebb szeptemberben borozunk együtt Velük.

Képek száma: 9
[További képek]
Palóc tábor

2017. június 26-28. között Palóc tradíciók nyomában címmel bentlakásos szaktábort szervezett az Életvonal Alapítvány és KultúrÁsz Közhasznú Egyesület.

Képek száma: 20
[További képek]
Szakmai tanulmányút Norvégiában

2017. június 8-12. között a KultúrÁsz munkatársai Norvégiába látogattak a „Never too late to learn” c. Erasmus+ projekt keretei között. Oslo-ban fogadóintézményünkhöz, a Folkeuniversietet (https://www.folkeuniversitetet.no/) kollégáihoz tettünk látogatást, melynek keretében bemutattuk számukra egyesületünket, valamint ők is bemutatták intézményüket, annak tevékenységeit. Az intézményi bemutatót követően szakmai beszélgetést folytattunk a norvégiai és magyarországi felnőttképzési helyzetről, az időskori tanulási lehetőségekről. A szakmai program után kulturális programokon vettünk részt Oslo-ban és Bergenben, melyek során alaposabban megismerhettük Norvégiát és történelmét, valamint a norvég konyhát és kulturális világát.

Képek száma: 32
[További képek]
Közművelődési szakember I. - III. Modulzáró vizsgaKépek száma: 19
[További képek]
Közművelődési szakember I. - II. Modulzáró vizsgaKépek száma: 6
[További képek]
Nyílt nap 2017

Nálunk jártak a Debreceni Egyetem Andragógia BA és Közösségi művelődés tanára MA szakos hallgatók, hogy megismerkedjenek az Egyesületben zajló szakmai munkával. A jó hangulatú program keretében nem csak a szervezettel ismerkedhettek, de gyakorlati lehetőséget is ajánlottunk a leendő szakembereknek.

Képek száma: 13
[További képek]
Közművelődési szakember I. OKJ képzés (2017)

A közművelődési intézmények és szervezetek szolgáltatásaihoz és tevékenységükhöz szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek átadása. Az egész életen át tartó tanulás szemléletének átadása, amely mellett a vezetési, jogi, gazdasági ismeretek alkalmazására, a kulturális menedzsment működtetésére való felkészítés. A kulturális rendezvényszervezés gyakorlatának magas szintű alkalmazásával a kulturális turizmus és fesztiválszervezés gyakorlati készségeinek fejlesztése.

Képek száma: 3
[További képek]
Egyetemes Egészség projekt – újabb fenntartási évet zártunk

A fenntartási időszak 2. évében 3 foglalkozást nyújtottunk az egészséges életmód népszerűsítése jegyében: Média és filmelmélet - Káros szenvedélyek a mindennapokban és a filmvásznon csoportfoglalkozást a Debreceni Egyetem hallgatói számára, valamint 1 gyalog- és 1 kerékpártúrát. A foglalkozásokon összesen 32 fő vett részt.

Képek száma: 15
[További képek]
Tudatos tehetségek

Egyesületünknél zajlik a tehetséggondozási tevékenység a középiskolások és egyetemisták körében. A Nemzeti Tehetségprogram támogatásával zajló foglalkozásainak középpontjában a tudatos pályatervezés és karriermenedzsment áll.

Képek száma: 8
[További képek]
"A tanulás és művelődés aspektusai Magyarországon" című kerekasztal beszélgetés és könyvbemutató

2016. október 08-án sikeresen lezajlott "A tanulás és művelődés aspektusai Magyarországon" című kerekasztal beszélgetés és könyvbemutató. Az eseményt Prof. dr. Bartha Elek a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese nyitotta meg, majd ezt követte a "Learning Regions in Hungary. From Theory to Reality" című kötet bemutatása, illetve kerekasztal beszélgetés a szerzőkkel. A program második felében dr. Márkus Edina, valamint egyesületünk elnöke dr. Juhász Erika mutatta be kötetét. A megjelent könyvekhez ezúton is gratulálunk minden szerzőnek!

Képek száma: 19
[További képek]
Közösség ereje a magyar nemzeti hagyományok őrzésében

A közösség ereje a magyar nemzeti hagyományok őrzésében”címmel a földesi Karácsony Sándor Közösségi Ház Közművelődési konferenciát rendezett a „Művelődés hete, tanulás ünnepe” országos rendezvénysorozat alkalmával. Az eseményen részt vettek egyesületünk tagjai is.

Képek száma: 10
[További képek]
Szakmai tanulmányút Írországban

Az "Erasmus+ Never too late to learn" című projekt keretében Írországba látogatott az egyesületünk, ahol sok új dologgal, érdekességgel találkoztunk. Írország felnőttképzésének megismerése, együttműködési lehetőségek feltárása, és a dublini ECER konferencián való részvétel mellett megismerkedhettünk az ország kultúrájával, hagyományaival is.

Képek száma: 30
[További képek]
Tudományos tehetséggondozás a KultúrÁsz Egyesületben

A KultúrÁsz Egyesület regisztrált tehetségpontként folyamatosan végez tehetséggondozó tevékenységet. A 2016. január-június között a tudományos tehetséggondozáson volt a hangsúly. Ennek keretében a tehetséggondozásba bevontak a tudományos előadások tartásában és a tudományos igényű publikációk elkészítésében szerezhettek jártasságot, amelyet a Durkó Mátyás Emlékkonferencia keretében mutattak be.

Képek száma: 17
[További képek]
Szakmai tanulmányút Skóciában

Felnőttképzési jó gyakorlatok nyomában a KultúrÁsz Egyesület című projektünk keretében Skócióba látogattunk el. A glasgow-i partnerintézményünk a University of Glasgow (Centre for Research and Development in Adult and Lifelong Learning).

Képek száma: 28
[További képek]
Durkó Mátyás emlékkonferencia

2016. június 16-17-én került megrendezésre a Durkó Mátyás Emlékkonferencia. A konferencia során a plenáris és szekció előadások mellett poszterkiállítás valamint történeti kiállítás is helyet kapott.

Képek száma: 20
[További képek]
Hucer 2016 - KaposvárKépek száma: 21
[További képek]
Magashegyalja - biciklitúraKépek száma: 8
[További képek]
Európai Uniós pályázatíró és projektmenedzser képzés

Múlt hét pénteken sikerrel vette kezdetét Európai Uniós pályázatíró és projektmenedzser képzésünk.

Képek száma: 15
[További képek]
Pályaorientációs tréning Földesen 2015

Egyesületünk munkatársai a Debreceni Egyetem Andragógia Tanszékének első éves mesterszakos hallgatóival közösen pályaorientációs tréninget tartottak a földesi Alapfokú Művészeti Iskola hatodik évfolyamos tanulóinak.

Képek száma: 10
[További képek]
Karrier témában tartottunk tréninget egyetemistáknak

Pete Nikoletta és Nagy Csilla a Debreceni Egyetem Andragógia alapszakos hallgatóinak tartottak tréninget. A tréning keretében a résztvevők terveiről, a siker tényezőiről és az oda vezető útról beszélgettünk a témakörhöz kapcsolódó gyakorlatok segítségével.

Képek száma: 11
[További képek]
Sikeresen zárultak IKT képzéseink Hevesen

Sikeresen zárultak az Információs és kommunikációs technológiák (IKT) az egészségnevelés szolgálatában és az Információs és kommunikációs technológiák (IKT) a környezeti nevelés szolgálatában című képzéseink Hevesen. A képzések követelményeit az Újtelepi Katolikus Általános Iskola és a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai egyaránt sikeresen teljesítették, ezúton is gratulálunk elért eredményeikhez!

Képek száma: 10
[További képek]
IKT képzések Hevesen

2015. október 26-án elindultak Egyesületünk Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Testület (PAT) által akkreditált képzései "Információs és kommunikációs technológiák (IKT) az egészségnevelés szolgálatában", illetve "Információs és kommunikációs technológiák (IKT) a környezeti nevelés szolgálatában" címekkel. A képzések a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0070 számú és „A művészeti képzés megújulása a Hevesi Járásban az alkotóerők fejlesztésével” elnevezésű projekt keretei között valósulnak meg. A képzés résztvevői a projektnyertes Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola és a hevesi Újtelepi Katolikus Általános Iskola pedagógusai, akik első alkalommal az informatikai alapismereteiket elevenítették fel kollégáink segítségével.

Képek száma: 7
[További képek]
Borvacsora Földesen - 2015.10.14.

A borvacsorával egybekötött ismeretterjesztő előadássorozat a bor és irodalom kapcsolatát dolgozta fel.

Képek száma: 9
[További képek]
Franciaország - mobilitás

Párizsban járt az ősz...és a KultúrÁsz Egyesület: A KultúrÁsz munkatársai az Erasmus+ Felnőttoktatási munkatársak mobilitása kategóriában nyert Felnőttképzési jó gyakorlatok nyomában a KultúrÁsz Egyesület című projekt keretén belül meglátogatták reims-i partnerintézményüket, a Universite de Reims Champagne-Ardenne-t. Emellett helyi kulturális intézmények munkatársaival is találkozhattak, mint a Reims-ben található Centre Culturel Numérique Saint-Exupéry.

Képek száma: 24
[További képek]
ECER 2015

ECER 2015 "Education and Transition. Contributions from Educational Research" 2015.09.07-11. Budapest

Képek száma: 50
[További képek]
Szakmai tanulmányút Romániában

Szakmai látogatáson a KultúrÁsz munkatársai Székelyudvarhelyen és környékén.

Képek száma: 23
[További képek]
A KultúrÁsz Egyesület külföldi szakmai körúton

2015. április 27. és május 1. között a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület munkatársaival Ausztriába és Szlovéniába látogatott el felnőttképzési célú partnerszervezetekhez.

Képek száma: 10
[További képek]
Kulturális szakemberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében című projektek záró rendezvé

A projekt záró rendezvényén Hajdú-Bihar megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye kulturális intézményei és a KultúrÁsz Egyesület munkatársai és felnőttoktatói vettek részt.

Képek száma: 27
[További képek]
Földes - Borkóstolóval egybekötött ismeretterjesztő alkalmak

A Debreceni BorOskola és a Karácsony Sándor Közösségi Ház ismeretterjesztő előadássorozatából már két alkalom valósult meg 2015. március 5-én és április 2-án.

Képek száma: 21
[További képek]
Borkurzus 2015 - Bor és fesztivál

A Debreceni Egyetem hallgatói számára szervezett borkóstolóval egybekötött borkultúra előadássorozat idei 2014/2015-ös tavaszi szemesztere a ''Bor és fesztivál'' téma kőré épül.

Képek száma: 50
[További képek]
Tréningvezetés képzés a KultúrÁsz Egyesületben 2015

Elindult 2015. január 29-én Tréningvezetés című képzésünk 15 fő részvételével. Az első alkalommal a részvevők jó hangulatban ismerkedhettek meg egymással és magával a tréningmódszerrel. Reméljük az elkövetkező alkalmak is ilyen vidám hangulatban fognak telni!

Képek száma: 21
[További képek]
A Debreceni BorOskola vakkóstolója 2014. 10.22.

A Debreceni BorOskola soron következő vakkóstolójában a Kékfrankosokat tesztelte. A jó hangulatú este keretében 5 különböző borászat Kékfrankosát tesztelték a BorOskola tagjai.

Képek száma: 7
[További képek]
Országos Neveléstudományi Konferencia 2014.11.6-8.

Az idei Országos Neveléstudományi Konferencia a Debreceni Egyetem szervezésében került megvalósításra. A konferencia helyszíni lebonyolítását többek között a KultúrÁsz Egyesület munkatársai is segítették.

Képek száma: 38
[További képek]
Pályázati források a 2014-2020. Európai Uniós ciklusban előadás és műhelymunka

Nagy érdeklődéssel zajlott a Debreceni Egyetem BTK Andragógia Tanszéke, a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája által közösen szervezett rendezvény 2014. október 29-én. A rendezvény központi témája volt a kultúra területén elérhető források megismerése a 2014-2020. Európai Uniós ciklus keretében.

Képek száma: 11
[További képek]
Tréningvezetés képzés a KultúrÁsz Egyesületben

A képzés keretében zajlik a résztvevők elméleti és elsősorban gyakorlati felkészítése a napjainkban oly népszerű felnőttképzési módszer, a tréning gyakorlati alkalmazására.

Képek száma: 10
[További képek]
A felnőttnevelés története Közép-Európában c. XII. szimpózium

Ökonómia-pénz-etika-politika-felnőttnevelés: Európa felelőssége Október 1-4.

Képek száma: 24
[További képek]
Pályázatíró képzés 2014 őszén

Egyesületünk 2014. szeptember 15-én elindította népszerű 120 órás "Európai uniós pályázatíró és projektmendzser" c. képzését, melyre ez alkalommal is szép számban jelentkeztek a területet megismerni vágyó kollégák.

Képek száma: 16
[További képek]
Kulturális örökségmenedzsment képzés

A KultúrÁsz 2014. áprilisában a térség közművelődési szakemberei számára 120 órás Kulturális örökségmenedzsment képzést indított. A képzést látogató szakemberek az új ismeretek birtokában a térségben fellelhető kulturális örökségek védelmén, megőrzésén, menedzselésén keresztül az Észak-Alföldi régió kulturális értékeinek megőrzéséhez és településeinek fejlesztéséhez járulhatnak hozzá. A magyarországi világörökségek és a menedzselési jó gyakorlatok megismerésére két alkalommal szakmai tanulmányi úton vettek részt májusban Pécsen és júliusban a badacsonyi régióban. A következő tanulmányi útra szeptember 17-18-án kerül sor Pannonhalmára. A képzés a TÁMOP-3.2.12-12/1-2012-0045. és TÁMOP-3.2.12-12/1-2012-0046. számú kulturális szakemberek továbbképzésére irányuló projektek keretében valósul meg.

Képek száma: 12
[További képek]
Életvezetési kompetenciák tréning Földesen

A KultúrÁsz Egyesület a Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület "Civil-Egészség-Híd" elnevezésű TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0731. számú projektje keretében életvezetési kompetenciák fejlesztésére irányuló tréninget tartott Földes nagyközség civil szervezeteinek aktív tagjai számára. A tréning keretében két alkalommal a hazai borkultúra megismerésére irányuló borkóstolóval egybekötött ismeretterjesztő előadásra is sor került a KultúrÁsz Egyesület és a Debreceni BorOskola szervezésében.

Képek száma: 5
[További képek]
Partnerségi együttműködések előadás és műhelymunkaKépek száma: 10
[További képek]
A Durkó Mátyás és Rubovszky Kálmán emlékére rendezett Tudományos Konferencia és Szakmai TalálkozóKépek száma: 40
[További képek]
Egyesületünk 10. éves jubileumi ünnepsége képekben

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 2014.05.31-én ünnepelte alapításának 10 éves évfordulóját munkatársaival, tagjaival, gyakornokaival és partnereivel a Debreceni Művelődési Központban.

Képek száma: 31
[További képek]
Előadások és műhelymunkák az ÁROP projektünk keretein belülKépek száma: 16
[További képek]
Lezárult az English in the Library képzésünk a Debreceni Egyetemen

2013. május 22-én indult és 2014. március 31-én zárult English in the Library képzésünk, melyet a Debreceni Egyetemen indítottunk az ott dolgozó könyvtári szakemberek részére. A képzési csoportot 8 résztvevővel indítottuk, közülük mindannyian átvehették államilag elismert felnőttképzési tanúsítványukat a sikeres írásbeli és szóbeli vizsgán való részvétel megérdemelt eredményeképpen.

Képek száma: 10
[További képek]
Idén is nagy sikerrel indult borkurzusunk a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem hallgatói számára szervezett borkóstolóval egybekötött borkultúra előadás a 2013/2014-es tavaszi szemeszterben a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület a Debreceni Boroskol közös szervezésében indult ''Bor és marketing'' témában. Az előadássorozaton 6 hazai borász mutatkozik be és tart előadást a borkészítés titkairól, a szakszerű borkóstolásról, valamint a bor és marketing kapcsolatáról.

Képek száma: 11
[További képek]
Közművelődési Szakember II OKJ képzés pillanatképei

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület az elsők között indított Közművelődési szakember II. OKJ-s képzést az új OKJ előírásainak és az új felnőttképzési törvény és rendeleteinek megfelelően. A Közművelődési szakember II. képzésen középfokú végzettséggel rendelkezők vesznek részt, akik képzése március 3-án elindult.

Képek száma: 15
[További képek]
Pályázatíró képzések pillanatképei

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület pályázatíró képzést indított 2014. január 31-én Ópályiban a Szatmár-Liget Alapítvány felkérésére, valamint Debrecenben is elindította nagy népszerűségnek örvendő képzését 2014. február 17-én.

Képek száma: 32
[További képek]
Könyvtári szaknyelvi képzés könyvtári szakemberek részére

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára felkérésére 210 órás akkreditált könyvtári szaknyelvi képzést tart a könyvtári munkatársak számára. Az English in the Library című nyelvi képzés célja, hogy a résztvevők angol nyelvi tudását aktivizálja és megerősítse, valamint hogy a könyvtári munka során szóban és írásban alkalmazható nyelvtudásra tegyenek szert, amely magában foglalja többek között az információnyújtáshoz, tanácsadáshoz, könyvtári kapcsolattartáshoz és mindennapi kommunikációhoz szükséges szófordulatok, nyelvtani szabályok ismeretét az egyes szituációkban.

Képek száma: 8
[További képek]
Bor és gasztronómia kurzus a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem hallgatói számára szervezett borkóstolóval egybekötött borkultúra előadás 2012/2013-as félév tavaszi szemeszterében a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület a Debreceni Boroskolával közösen ''Bor és gasztronómia'' témában indult. Az előadássorozaton 7 hazai borász mutatkozott be, és tartott előadást a borkészítés titkairól, valamint a szakszerű borkóstolásról, a bor gasztronómiában betöltött szerepéről, valamint a borok és ételek párosításáról.

Képek száma: 45
[További képek]
''Fenntartható fejlődés a szervezetekben'' 30 órás akkreditált felnőttképzés

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 30 órás akkreditált felnőttképzése zajlott kulturális szakemberek számára 2013.04.13. - 2013.04.26. között Debrecenben.

Képek száma: 8
[További képek]
Kulturális örökségmenedzsment

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 120 órás akkreditált szakemberképzése zajlott 2012.09.17. - 2012.11.22. között a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával.

Képek száma: 24
[További képek]
Fiatalok a vidékfejlesztésben

Szakmai konferencia 2012. november 21-én a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület és a Debreceni Egyetem közös gyakornoki programjába bekapcsolódó fiatal kutatók és andragógus hallgatók vidékfejlesztésben végzett kutatási eredmények bemutatására.

Képek száma: 14
[További képek]
ECER konferencia, Cadiz 2012

Dr. Juhász Erika, elnök és Pete Nikoletta, alelnök a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület képviseletében a spanyolországi Cadizban részt vettek a The European Conference on Educational Research (ECER 2012) nemzetközi konferencián.

Képek száma: 8
[További képek]
Szektorközi együttműködés a vidék fejlesztéséért

Vidékfejlesztési stratégiát és pályázatokat népszerűsítő fórumsorozat 2012. augusztus 17-30. Heves - Földes - Berettyóújfalu - Debrecen - Hajdúszoboszló

Képek száma: 55
[További képek]
2012. évi Karácsony Sándor és Durkó Mátyás emlékére rendezett konferencia

„Közoktatás – Felsőoktatás – Felnőttképzés – Közművelődés” - Tudományos Konferencia és Szakmai Találkozó Karácsony Sándor és Durkó Mátyás emlékére. Debrecen, 2012. május 10-11.

Képek száma: 81
[További képek]
Borkurzus - Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem hallgatói számára szervezett borkóstolóval egybekötött borkultúra előadás 2012-es tavaszi szemeszterében 7 borász mutatkozik be a hazai borvilágból!

Képek száma: 54
[További képek]
Vállalkozói készségek fejlesztése

A Debreceni Művelődési Központ és a füzesabonyi Városi Intézményi Központ a TÁMOP 3.2.3/09/1-2009-0028. számú „Együtt-értés” hátrányos helyzetű felnőttek tanulását segítő képzések és szolgáltatások Debrecen térségében elnevezésű projektjének 90 órás akkreditált képzése a KultúrÁSz Közhasznú Egyesület szervezésével.

Képek száma: 20
[További képek]
Közművelődési intézményvezető képzés

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus által akkreditált „Gazdasági, vezetési és államháztartási ismeretek közművelődési intézményvezetőknek” 120 órás kihelyezett képzését szervezte meg Egyesületünk Debrecenben két alkalommal is: 2011. őszén és 2012 tavaszán.

Képek száma: 29
[További képek]
Múzeumi tréning

Egyesületünk az egri Vár Múzeum munkatársainak tartott egész napos tréninget.

Képek száma: 17
[További képek]
Civilekkel az élhetö XXI. századért

2011. szeptember 28-án délután került megrendezésre a felnőttképző civil szervezetek tapasztalatcseréje a Debreceni Akadémiai Bizottság Székházában.

Képek száma: 13
[További képek]
Debreceni BorOskola

A Debreceni BorOskola a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület tagszervezeteként alakult meg a borkultúra népszerűsítésére.

Képek száma: 10
[További képek]
"Képzésekkel a sikeres civilekért"

Egyesületünk az NCA-CIV-10-A-0169. számú projektje keretében civil szervezetek munkatársainak és tagjainak szervezett képzések pillanatképei.

Képek száma: 61
[További képek]
Borkurzus 2010

A 2010/11. tanév őszi félévében a hazai borvidékek bemutatásával "Borok és régiók" címmel meghirdetésre került borkurzus pillanatképei.

Képek száma: 50
[További képek]
Felnőttképzés menedzsment képzés

Egyesületünk közreműködésével a Hajdú-Bihar Megyei TIT TÁMOP-3.2.3-08/1-2009-0028. számú projektje keretében lezárult Felnőttképzés menedzsment képzés néhány fotója

Képek száma: 32
[További képek]
Eseménymenedzsment képzés

Egyesületünk közreműködésével a Hajdú-Bihar Megyei TIT TÁMOP-3.2.3-08/1-2009-0028. számú projektje keretében lezárult Eseménymenedzsment képzés néhány fotója

Képek száma: 45
[További képek]
Tudományos Konferencia és Szakmai Találkozó

Nemzetnevelés – Felnőttnevelés – Közművelődés. Tudományos Konferencia és Szakmai Találkozó Karácsony Sándor és Durkó Mátyás emlékére. Debrecen – Földes, 2010. június 24-25.

Képek száma: 43
[További képek]
Pályázatíró és projektmenendzser képzés

Egyesületünk első akkreditált képzésének pillanatképei.

Képek száma: 15
[További képek]
Tréningek

Tréningeinken készült fotók

Képek száma: 12
[További képek]

KultúrÁsz Közhasznú Egyesület - 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
info@kulturasz.hu
Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000091/2014