ProjektekNever too late to learn

Felnőttoktatási munkatársak mobilitása, Erasmus+

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület "Never too late to learn" címmel újabb pályázatot nyert az Európai Unió Erasmus+ programjának Felnőttoktatási munkatársak mobilitása pályázattípusán, melynek célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása a tanítás, képzés és ifjúsági munka minőségének fejlesztése és megoldása érdekében. 

A projekt megvalósítási időszaka 2016. augusztus 1-jén kezdődik és 2017. július 31-ig tart. Ez idő alatt munkatársaink három külföldi intézménybe látogatnak el (Írország, Norvégia, Szlovákia), a tanulmányutak keretében megismerjük az adott ország oktatásának és felnőttképzésének főbb jellemzőit, a fogadóintézmény felnőttképzési tevékenységét, az időskori tanulás és művelődés lehetőségeit és adaptálható jó gyakorlatait. A szakmai tanulmányutak kiemelt célja az, hogy a meglátogatott országokban megvalósuló időskori tanulás és művelődés lehetőségeit, módszertani anyagait megismerjük és tapasztalatcsere valósuljon meg ezen a területen. A szakmai tanulmányutak kiterjednek az országok kulturális (építészet, hagyományok, környezeti értékek, életminőség) megismerésére is, ezzel járulva hozzá a kulturális sokszínűség megismeréséhez és megéléséhez.

A szakmai tanulmányutak tapasztalatait az 55 év felettieknek szóló ismeretterjesztő előadások, munkaerő-piaci reintegrációs programok és a senior önkéntesség elterjesztése során alkalmazzuk. Mindezek mellett az időskori tanítás és tanulás módszertani gyakorlat megismerésével segíthetjük a gerontagógia területén dolgozó szakemberek munkáját tapasztalataink átadásával.

Egyesületünk stratégiai célja között szerepel, hogy meglévő nemzetközi kapcsolati hálónkat tovább bővítsük a civil, állami és vállalati szektorban egyaránt. Jelen projekt célkitűzései, megvalósítandó tevékenységei mind a hosszú távú stratégiai célunk megvalósulását segítik elő, valamint lehetővé teszik számunkra, hogy szervezetünk tevékenységeit még magasabb szinten valósíthassuk meg a jövőben.

A támogatás időszaka: 2016. augusztus 01. - 2017. július 31. 

A projekt azonosítószáma: 2016-1-HU01-KA104-022637 

A projekt összefoglalója magyar és angol nyelven elérhető itt.

A külföldi szakmai tanulmányutak beszámolója és tapasztalatai:

1. Írországi szakmai tanulmányút beszámolója elérhető itt.

2. Norvégiai szakmai tanulmányút beszámolója elérhető itt.

3. Szlovákiai szakmai tanulmányút beszámolója elérhető itt.KultúrÁsz Közhasznú Egyesület - 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
info@kulturasz.hu
Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000091/2014