ProjektekKözművelődési szakemberek országos találkozója a szakalapítás 60. évfordulója alkalmából

Konferencia szervezése

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület a „Közművelődési szakemberek országos találkozója a szakalapítás 60. évfordulója alkalmából” címmel pályázatot nyert a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés és Népművészet Kollégiuma által kiírt pályázati kategóriában, melynek fő célja a közművelődés és népművészet 2016. évi szakmai tevékenységének támogatása. Egyesületünk a projekt keretében az idén 6. alkalommal megrendezésre kerülő Durkó Mátyás Emlékkonferencia szervezését és lebonyolítását vállalja. A Durkó Mátyás emlékére szervezett Tudományos Konferencia és Szakmai Találkozó kétévente ad alkalmat a szakma képviselőinek arra, hogy eszmét cseréljenek a közművelődés hazai helyzetéről, publikáljanak, szekció előadást tarthassanak.

A projekt támogatási időszaka 2016. június 1-jén kezdődik és 2016. július 30-ig tart. A projekt időszakon belül a konferencia 2016. június 23-24-én kerül megvalósításra.

A konferencia keretében lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők ismertessék a közösségi művelődés és a közösségi tanulás lehetőségeit Magyarországon. Továbbá az idei konferencia különlegességét adja, hogy két évforduló is kötődik a 2016-os évhez: a népművelő képzés 60. évfordulója, az alapító, Durkó Mátyás professzor úr születésének 90. évfordulóját is ünnepeljük.

A projekt eredményeképpen a felsőoktatásban oktató, tanító szakemberek mellett a gyakorlati élet, a közművelődési szakma képviselői (kulturális intézmények vezetői és munkatársai) találkozhatnak egymással és folytathatnak eszmecserét.

A támogatás forrása: Nemzeti Kulturális Alap

A támogatás időszaka: 2016. június 01 – július 30.

A projekt azonosítószáma: 205107/02035KultúrÁsz Közhasznú Egyesület - 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
info@kulturasz.hu
Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000091/2014