RendezvényekSzervezetfejlesztő képzés indult Hajdúszoboszlón

A hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársainak indított 60 órás akkreditált felnőttképzést a berettyóújfalui Bihari Szabadművelődési és Népfőiskolai Egyesület. A „Kulturális szervezetfejlesztés” című képzésben a KultúrÁsz Egyesület munkatársai és tagjai is közreműködnek oktatóként.


A képzés célja, hogy a szervezetek munkatársai meglássák helyüket és szerepüket a szervezeti működésben, és a szervezet stratégiai céljainak megismerésével hatékonyabban tudják egyéni és szervezeti céljaikat megvalósítani. A képzés olyan szemléletmód váltást kíván nyújtani, amely által javul a munkatársak egymáshoz és a szervezethez való viszonya, fokozódik a szervezeti egységek és munkatársak közötti együttműködés. A képzéseken a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár 10 munkatársa vesz részt. A „Kulturális szervezetfejlesztés” képzés 2013. július 2. és október 6. között zajlik, több alkalommal.

A 60 órás képzés része a „Kulturális szakemberek képzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében” projektnek, melynek célja, hogy a bekapcsolódott intézményeket minél alkalmasabbá tegyék az egész életen át tartó tanuláshoz és művelődéshez kapcsolódó szolgáltatások biztosítására. A projektet Hajdúhadház Város Önkormányzata indította, és négy település: Hajdúhadház, Fegyvernek, Hajdúdorog, Jászberény összesen 6 kulturális intézménye kapcsolódott be. A képzések ennek megfelelően több megyében zajlanak.

A „Kulturális szakemberek képzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében” projekt 2013. április elején indult, és 2 év alatt összesen 60 szakember 11 féle képzésen vesz részt. Ezen alkalmak révén a projektbe bekapcsolódott települések kulturális intézményei minél több és magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatnak a helyben élőknek.

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a TÁMOP-3.2.12-12/1-2012-0045 program keretében valósul meg.KultúrÁsz Közhasznú Egyesület - 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
info@kulturasz.hu
Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000091/2014