ProjektekFiatalok a vidékfejlesztésben

Szakmai konferencia szervezése és lebonyolítása

A projekt célja:

A konferencia célja, hogy a vidékfejlesztésben érdekelt szakemberek és a leendő értelmiségi fiatalok, jelenleg egyetemi hallgatók együttműködéseit segítse és megismerje, megismertesse a fiatalok vidékfejlesztési elképzeléseit.

A célja továbbá, hogy minél szélesebb célcsoportot bevonjon a vidékfejlesztésről való közös gondolkodásba. Lehetőséget kíván biztosítani a fiatal felnőttek, az aktív szakemberek és a tudásukat átadni vágyó idősebb generáció közötti együttműködésre, párbeszédre. Az idősek szerepét az idei A Tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve akcióprogram is hangsúlyozza, amelyhez ezzel a programmal is hozzá kívánnak járulni a vidékfejlesztéssel összefüggésben.

A projekt tevékenységei: A Debreceni Egyetemmel való közös gyakornoki program-keretében számos fiatal kutató, egyetemi hallgató végzi kutatómunkáját a vidékfejlesztés érdekében a szervezetnél, illetve együttműködő partnereiknél. Ezeknek a munkáknak az eredményeinek bemutatására kerül sor egy egynapos konferencia és szakmai nap keretében.

A támogatás forrása: 3228/2012/NAKVI

A támogatási időszak: 2012. november 01. - november 21.KultúrÁsz Közhasznú Egyesület - 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
info@kulturasz.hu
Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000091/2014