ProjektekFelnőtt tanulási fesztivál Európában

A life long learning szemlélet elterjesztésében kifejtett tevékenységünk nemzetközi tapasztalatokkal való megerősítéséhez járul hozzá jelen projekt megvalósítása. Ennek keretében külföldi szervezetekkel történő együttműködések révén olyan szervezeteket, jó gyakorlatokat ismerhetünk meg, amelyek ráirányítják a lakosság figyelmét a tanulás és ismeretszerzés fontosságára nem csak a tankötelezettség végégig, hanem egész életen át. Ennek nemzetközi szinten jó példája a Felnőtt tanulási fesztivál vagy a felnőtt tanulók hete, amely Európa szerte nagy népszerűségnek örvend, hazánkban azonban kevés figyelmet kap. A szakmai tanulmányutak kiterjednek az országok kulturális (építészet, hagyományok, környezeti értékek, életminőség) megismerésére is, ezzel járulva hozzá a kulturális sokszínűség megismeréséhez és megéléséhez.

Egyesületünk felnőttképzéseiben évente átlagosan 35-40 felnőttoktató kapcsolódik be. Stratégiai célunk oktatóink módszertani fejlesztése és idegennyelvi kompetenciáinak megerősítése is. Mindezen szervezeti stratégiai célok eléréséhez járul hozzá a jelenlegi pályázat. A pályázat keretében 3 darab 5 napos tanulmányutat tervezünk, amelyben Egyesületünk felnőttoktatásba bekapcsolódó munkatársai vesznek részt, utazásonként 2-2 fő. A kiutazók mindegyike felsőfokú végzettséggel és több éves szakmai gyakorlattal rendelkezik a felnőttképzés terén. A fogadószervezetek kiválasztásának fő szempontja volt a szervezetek felnőtt tanulás népszerűsítéséhez kapcsolódó gyakorlata.

A pályázat céljai a job shadowing tevékenység által:

- Nemzetközi kapcsolatépítés, együttműködések kezdeményezése Anglia és Hollandia felnőttképzéssel foglalkozó intézményeivel

- Innovatív és korszerű felnőttképzési intézmény kialakítása a szakmai tanulmányutak tapasztalatait felhasználva

- megismerni a felnőtt tanulási fesztivál programjait, szervezési sajátosságait, célcsoportját, marketing tevékenységét, a partnerország jó gyakorlatait

- kölcsönösen adaptálni a megszerzett ismereteket a pályázó szervezet és a partnerszervezet körében a felnőttkori tanulást népszerűsítő programok megismerése által

- fejlődik munkatársaink idegennyelvi készsége és interkulturális kompetenciája

A támogatás időszaka: 2017.09.01 - 2018.10.31.

A projekt azonosítója: 2017-1-HU01-KA104-035707

Megítélt támogatás összege: 7240 euró

A projekt összefoglalója magyar és angol nyelven elérhető itt.Sárospataki közösségekhez látogattunk
2018-11-15 - 11:11:16
Az eddigi évek gyakorlatát követve újra Sárospatakon jártunk. Az aktív nyugdíjas korosztály számára ismeretterjesztő előadást, a bort kedvelő fiataloknak pedig interaktív borkóstolót szerveztünk.
Részletek


\"Mi leszek ha nagy leszek...\"
2018-11-13 - 14:33:22
A hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnáziumban együtt dolgoztunk és gondolkodtunk fiatalokkal szakmákról, továbbtanulási szándékukról, pályaérdeklődésükről, jövőképükről.
Részletek


Tanulási Fesztivál 2018 - videó
2018-10-18 - 14:28:51
Az október elején tartott 5 napos Tanulási Fesztiválra ismét nagy létszámban látogattak el, hisz közel 1000 résztvevő vett részt változatos programjainkon.
Részletek
KultúrÁsz Közhasznú Egyesület - 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
info@kulturasz.hu
Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000091/2014