Projektek



Folytatódik a tudományos tehetséggondozás a KultúrÁsz Közhasznú Egyesületben

Egyesületünk második tehetséggondozó projektje

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület „Tudatos Tehetségek” címmel pályázatot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által második alkalommal meghirdetett „Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatása” pályázati kategóriában.

Egyesületünk célja a projekt keretében a résztvevők felkészítése az önállóságra, azáltal, hogy fejlesszük döntéshozatali képességüket, önmenedzselési készségeiket és azon kompetenciákat, amelyek az önálló életre való felkészülést segítik.

A projektben 2 db 3 tevékenységből álló tehets

éggondozó sorozatot kínálunk a 15-18 év közötti, és a 18-24 év közötti korcsoportnak.

A projekt keretében megvalósuló 3 tevékenység:

§ Önmenedzselési,- önfejlesztési tréningsorozat, melynek célja 6 tématerület kifejtése:

o önmenedzsment

o versenyek, publikálási lehetőségek

o továbbtanulás, önképzés, autonóm tanulás

o tudatos internethasználat, forráskritika, forráselemzés

o önéletrajz, motivációs levél, írásbeli/szóbeli kapcsolatfelvétel alapjai

o ösztöndíjak, pályázati lehetőségek

§ Egyéni elbeszélgetés 3 alkalommal, melynek keretében minden egyes résztvevő esetében mentor-mentorált kapcsolat jön létre. Célunk a mentorált képességeinek, motivációinak, céljainak feltérképezése.

§ Tehetség Portfólió készítése: A tréningsorozatra és az egyéni elbeszélgetésekre építve egyéni portfóliók készítése. Tartalma: önéletrajz, referenciák (oklevelek, elismerések, szervezeti ajánlások stb.); képzési/önfejlesztési terv; egyéni tesztek kiértékelése pl.: Super-féle Munka-Érték kérdőív; érdeklődéshez, képességekhez, oktatási szintnek megfelelő ösztöndíj, pályázat, versenyek listája.

A projekt rövidtávú eredményeképpen a tehetséggondozó sorozaton résztvevő fiatalok önmenedzselési képessége javul, az egyéni tehetségek tudatos fejlesztése elindul, az önálló döntéshozatali készségek erősödnek.

A projekt hosszútávú eredménye pedig, hogy az egyéni elbeszélgetéseknek köszönhetően a résztvevők céljaik, terveik, elképzeléseik megvalósításához szakmai segítséget kapnak, a Tehetség Portfólióknak köszönhetően pedig egy olyan dokumentumcsomag (elektronikus és papírforma egyaránt) birtokosai lesznek, amely akár a továbbtanulásban, akár a munkaerő-piaci elhelyezkedésben fontos eszköz.

A támogatás forrása: Nemzeti Tehetség Program

A támogatás időszaka: 2016. szeptember 01- 2017. április 30.

A projekt azonosítószáma: NTP-FTH-16-0004

emet_logo_szines_jpeg.jpgemmi_logo.png







Sárospataki közösségekhez látogattunk
2018-11-15 - 11:11:16
Az eddigi évek gyakorlatát követve újra Sárospatakon jártunk. Az aktív nyugdíjas korosztály számára ismeretterjesztő előadást, a bort kedvelő fiataloknak pedig interaktív borkóstolót szerveztünk.
Részletek


\"Mi leszek ha nagy leszek...\"
2018-11-13 - 14:33:22
A hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnáziumban együtt dolgoztunk és gondolkodtunk fiatalokkal szakmákról, továbbtanulási szándékukról, pályaérdeklődésükről, jövőképükről.
Részletek


Tanulási Fesztivál 2018 - videó
2018-10-18 - 14:28:51
Az október elején tartott 5 napos Tanulási Fesztiválra ismét nagy létszámban látogattak el, hisz közel 1000 résztvevő vett részt változatos programjainkon.
Részletek












KultúrÁsz Közhasznú Egyesület - 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
info@kulturasz.hu
Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000091/2014