ProjektekHatáron átnyúló felnőttképzési jó gyakorlatok

Közösségek közötti együttműködést megvalósító projekt a felnőttképzési jó gyakorlatainak részletes megismertetésén keresztül.


A projekt célja:

A projekt közösségek közötti együttműködést valósít meg önkéntesek bevonásával, amelynek fő célja a két szervezet felnőttképzési jó gyakorlatainak részletes megismerése, valamint magyar térfélről a Hajdú-Bihar megyei, romániai térfélről a Hargita megyei felnőttképzési célú civil szervezetek tevékenységének megismerése és megismertetése széles célcsoporttal az elektronikus eszközök segítségével. Ezáltal lehetővé válik, hogy a két megye felnőttképzési célú civil szervezetei egymás munkájából a számukra adaptálhatóakat átvegyék, tovább fejlesztve, alakítva helyi sajátosságaikhoz, valamint kialakul ezen szervezetek között egy olyan hálózatos tevékenység alapja, amely későbbi közös tevékenységekhez, projektekhez, valamint tevékenységük fejlesztéséhez vezet.

Projekt fő tevékenysége:
A projekt keretében két 5 napos szakmai tanulmányút és két workshop valósul meg, valamint az eredmények és az ún. jó gyakorlatok elektronikus úton elérhetővé válnak a szervezetek honlapján és elektronikus levelezési listáin.
A szakmai tanulmányút és workshop során fő cél, hogy a szervezetek munkáját kölcsönösen bemutatva és megismerve elősegítsük a határon átnyúló civil kezdeményezéseket és megosszuk jó gyakorlatainkat a felnőttképzés területén. A projekt mindemellett elindítója lehet egy hosszútávon működtethető, Romániából újabb közösségeket is bevonó, közös felnőttképzési kutatási és képzési tevékenység kialakulásának.

A támogatás forrása
: NCA-NK-11-A-0991
A támogatás időszaka: 2011. 06. 01. – 2011. 09. 30.

A projekt keretében szervezett "Civilekkel az élhető XXI. századért" rendezvény képei megtekinthetők a Galériában, a projektről és a rendezvényről rövid összefoglaló itt olvasható !Sárospataki közösségekhez látogattunk
2018-11-15 - 11:11:16
Az eddigi évek gyakorlatát követve újra Sárospatakon jártunk. Az aktív nyugdíjas korosztály számára ismeretterjesztő előadást, a bort kedvelő fiataloknak pedig interaktív borkóstolót szerveztünk.
Részletek


\"Mi leszek ha nagy leszek...\"
2018-11-13 - 14:33:22
A hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnáziumban együtt dolgoztunk és gondolkodtunk fiatalokkal szakmákról, továbbtanulási szándékukról, pályaérdeklődésükről, jövőképükről.
Részletek


Tanulási Fesztivál 2018 - videó
2018-10-18 - 14:28:51
Az október elején tartott 5 napos Tanulási Fesztiválra ismét nagy létszámban látogattak el, hisz közel 1000 résztvevő vett részt változatos programjainkon.
Részletek
KultúrÁsz Közhasznú Egyesület - 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
info@kulturasz.hu
Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000091/2014